ÖPPETTIDER

MUSEUM OCH KONTOR ÖPPETTIDER:
 

Öppet varje dag från 6 juni - 23 augusti kl.10-16 .

Förlängda öppettider vid diverse evenemang.
För mer information! Kontakta oss: info@sjokvarteret.ax eller +358405283899. 

SKUTHAMN & LITEN GÄSTHAMN

SKUTHAMNEN & GÄSTHAMNEN I SJÖKVARTERET
 

I Sjökvarterets hamn finns det gott om utrymme för besökande skutor längs vår långa pir. Gästande segelfartyg samt mindre bruksbåtar i trä (t.ex. snipor) har rätt att kostnadsfritt använda kajen till förtöjning. För övriga båtar uppbärs en avgift/dygn om 18 euro/båtlängd 0-12 m och 29 euro/+ 12 m inkl. moms.

Tillgång till 2 st wc och 1 st handikappanpassat wc finns i samma byggnad som restaurang Pub Niska. I juni och juli är dörren till detta utrymme öppen kl 11-21. Övriga tider på dygnet öppnas dörren via kodlås. Vid ankomst kontakta personalen som utgår från båtbyggarmuseets kontor, i närheten av piren för tillgång till kodlåset. Kontaktuppgifter: info@sjokvarteret.ax eller +358405283899. 

Tillgång till dusch och omklädningsrum för skut- och övriga besökande båtar erbjuds till en extra kostnad. Dusch finns i samma utrymme som toaletterna och erbjuds i juni och juli dag- och kvällstid kl 12-19:00. (Notera att utrymmet är begränsat under evenemanget Ålands Sjödagar 17-21 juli.) Priset är 3 euro/person eller gruppris om 10 euro/4 personer och erläggs till Sjökvarterets personal under ordinarie arbetstider enligt öppettiderna ovan. Tillgång till bastu i samband med dusch erbjuds i mån av möjlighet.

Som komplement har vi sedan säsongen 2019 en flytbrygga med kostnadsfria båtplatser på dagen. Notera att man angör via mooringlinor/bojplatser (OBS! Kasta inte ankare). Djupet är endast ca 1-2,5 meter invid bryggan. Flytbryggan kommer att skyltas upp inom kort! Läs mer om SEASTOP. >>