HANTVERK & KONST

I Sjökvarterets två verkstäder och butiker som drivs av egenföretagare erbjuds unika hantverksprodukter.

Smyckessmedjan GULDVIVA

Guldviva är en smyckessmedja med helt egna produkter. Samtliga smycken i sortimentet är formgivna och tillverkade i egen smedja av GULDVIVAs guldsmeder. I tillverkningen används endast äkta silver och guld. (nickelfritt 925 silver och 18K guld) "En vild och vacker skärgårdsnatur ger inspiration till många av våra smycken. Det är precis lika roligt att göra blommor som att göra fiskfenor!" Kom in och titta, ta en bit av Åland med dig hem.Tel. +358-(0)18-22130.E-post: info@guldviva.com. Hemsida: www.guldviva.com.

SALT Konsthantverk

SALT är ett levande hantverkshus med butik och ateljéer i Sjökvarteret i Mariehamn. Hos oss hittar du handgjorda föremål i textil, silver, keramik, trä och järnsmide, och du träffar alltid någon av oss konsthantverkare i butiken. Vi vill krydda livet och vardagen med färgstarkt och formstarkt konsthantverk. Vackra unika saker att använda varje dag.
På SALT arbetar hantverkarna Ann Granlund, Gunilla von Nandelstadh, Ilse Berg, Titti Sundblom och Mari Lundgren samt Siv och Simon Linney från Lugnet Keramik.Tel. +358-(0)18-21505. E-post: salt@salt.ax. Hemsida: www.salt.ax.

KONSTATELJÉ!

Ateljé Jonas Wilén

Konstnären Jonas Wilén öppnade under år 2018 sin ateljé i sjökvarteret. För mer information om verksamheten kontakta: jonas.wilen@gmail.com.

MATSERVERING

Pub Niska restaurang

Plåtbröd (pizzor med nordiska ingredienser), bakpotatis och soppor. Kafé. Under högsäsong och marknadsarrangemang i Sjökvarteret kan du avnjuta en god måltid i strandnära miljö!

För mer information: pubniska.com.

Tel. +358(0)18-19151.
E-post: info@pubniska.com